I de senere årene har det blitt stadig mer vanlig med dataspill. En av grunnene til dette kan skyldes fremveksten av internett på 1990-tallet. Siden den gang har utallige nordmenn funnet frem til sine favorittspill på PC-en. Ved bruk av internett kan spillerne ta del i spennende turneringer direkte på datamaskinen.

Dataspillene kan også spilles ved bruk av spillkonsoller. De ulike deltakerne kan blant annet kommunisere via en live chat mens de spiller. Dette har ført til at dataspill har blitt vanlig å spille blant spillentusiaster i alle aldre. Det er mulig å følge med live mens turneringene pågår. Mange turneringer blir avholdt mens spillerne befinner seg i samme rom.

Populært å spille turneringer på nett

I nyere tid har det blitt mer populært å spille turneringer på nett i tradisjonelle kort- og brettspill, som poker og sjakk. Disse turneringene avholdes på sider som Pokerstars og plattformer som Chess.com.Turneringene spilles av både amatører og profesjonelle over hele verden. Disse turneringene kan sammenlignes med de turneringene som blir avholdt i eSport.

De mange turneringene i eSport blir gjerne kommentert av profesjonelle aktører. Tilskuerne kan følge med live via streaming kanaler som YouTube og Twitch. Den økende populariteten har ført til økt deltakelse. Utallige spillentusiaster tilbringer derfor tid foran datamaskinen for å både se og spille spennende turneringer i eSport.

De mest populære dataspillene

Det første dataspillet sies å være Tennis for Two, som ble lansert i 1958. Deretter ble det klassiske spillet Spacewar! lansert i 1962. Siden gang har det blitt lansert utallige dataspill, til glede for spillentusiaster over hele verden. Dette har ført til at du kan velge blant mange klassiske spillfavoritter i dag.

Du kan blant annet spille dataspill som StarCraft II, League of Legends, Dota 2, Hearthstone og Counter-Strike: Global Offensive. Turneringer i disse dataspillene blir vanligvis sendt live via internett.  Du kan som regel se opptak av turneringene senere, om det passer bedre. Du vil vanligvis finne dine favoritter blant de mange eSport-utøverne.

Følg de profesjonelle eSport-utøverne live

I den senere tid har interessen for eSport økt på verdensbasis. Dette har ført til at mange spillere har valgt å bli profesjonelle eSport-utøvere på heltid. Det har i denne sammenhengen blitt etablert mange profesjonelle lag som blir sponset. De profesjonelle utøverne i hvert av lagene tilbringer vanligvis mye tid sammen. Dette for å bli bedre i eSport.

Stadig flere spillsider på nett har fattet interesse for eSport. Du kan derfor finne utallige turneringer og andre aktuelle hendelser innen sjangeren på nett. Det er mulig å spille på både utøvere og lag i løpet av de mange turneringene som finner sted. Det er vanligvis profesjonelle kommentatorer som holder deg oppdatert under de mange live-turneringene.

Følg med på eSport via streamingkanalene

Det er enkelt å følge med på de mange live-turneringene i eSport via en streaming-kanal. De fleste turneringer i eSport sendes live via streaming-kanaler som YouTube og Twitch. Her kan du følge med mens profesjonelle eSport-utøvere sender sine spilleomganger live. Det er vanlig at de ulike spilleomgangene blir kommentert av enten spilleren selv eller profesjonelle kommentatorer.

Streaming gjør det ekstra spennende å følge med på eSport. Hvis de er interessert i eSport kan det være lurt å finne en profesjonell utøver du kan følge med på. Mange av spillerne presenterer spilleomgangene på en detaljert måte. Dette bidrar til at de aller fleste klarer å følge med på hva som skjer i spillet.

Det tilbys utdanning i eSport i dag

I dag tilbys det utdanning i det å være eSport-utøver. Det som betegnes som eSport er en forkortelse for elektronisk sport. Det kan diskuteres hvorvidt eSport kan kategoriseres som en sport. I den senere tid har imidlertid eSport blitt tilgjengelig i form av konkurranser og turneringer. Det er også mulig å tjene penger på å være en eSport-utøver.

For å bli dyktig i eSport må du vanligvis bruke mye tid på å trene sammen med resten av laget ditt. Du bør også forstå deg på flere typer dataspill. Etter hvert bør du jobbe med å markedsføre deg selv. De fleste eSport-utøvere lever av blant annet sponsorer. Det er derfor viktig at du klarer å skape en spillerprofil med mange tilhengere.