Hva-gjør-et-videospill-bra

Det er mange forskjellige meninger her, omtrent like mange som det er videospill. Mye av svaret vil alltid være: «det kommer an på», men det er ikke akkurat et veldig tilfredsstillende svar. I denne artikkelen skal jeg gå over noen eksempler på hva som gjør et spill bra i sin egen kategori og hva som gjør at vi aldri glemmer dem.

Originalitet

Hva-gjør-et-videospill-bra-1

Det er en grunn til at Super Mario, Starcraft, Myst, Metroid, Dark Souls, Counter Strike og så mange andre spill revolusjonerte spillverdenen. De hadde alle en ny vinnende idé som aldri før var sett, eller så forbedret de en formel som allerede eksisterte til perfeksjon. Hvis vi ser på en indie-tittel som kom ut i 2017: Hollow Knight. Hollow Knight bygger på Metroid og Castelvania i en platformer-møter-RPG stil, med sin egen forteller- og kunststil som bygger opp en vakker, men utilgivelig verden. Hollow Knight benytter seg av Dark Soul’s måte å bygge en verden på: verden forteller deg ikke hvorfor eller hva som har skjedd, du må leite og finne spor og til slutt sette sammen dine egne teorier. I tillegg har spillet veldig koding, måten du beveger deg på, angrepene dine og fiendens føles så veldig skarpt og kjapt. Vanskelig, ja, men for et metroidvania spill så kreves det. Og jo, musikken er også fabelaktig.

Poenget er at Team Cherry hadde en visjon og de brukte mye tid på å passe på at alt falt på plass. Det føles bra å spille, verdenen og stilen, alt i fra hvordan det ser ut til hvordan det høres ut passer sammen. Det som gjør et videospill bra er hvor bra produktet viser visjonen til de som har laget det. Så sant visjonen er god da.