Videospill-øker-krisehåndteringsevne

Det er gjort mange studier om videospill og innflytelsen de har på mennesker, spesielt unge. Mange av oss har hørt uttrykket «firkantet i øynene», kanskje fra en forelder som ikke ville at vi skulle sitte for lenge på pc-en. Ikke vær redd, øynene dine forblir runde uansett hvor mye du sitter på pc-en, men det forhindrer nok ikke fremtidige foreldre fra å finne på andre grunner for hvorfor det er på tide å gå utendørs for å leke.

Bedre reaksjoner

Det er studier som viser at videospill kan bedre våre reaksjonsevner. Dette kommer selvfølgelig an på hvilket spill det er, men mange spill belønner kjapp håndtering av en spillekarakter og presise bevegelser. Øye- og håndkoordinasjon faller også under her. Det å tilegne seg er sterk evne til å sikte og relatere ens egne bevegelser til hverandre er viktig, ikke bare i dagliglivet, men også i mange idretter og yrker.

Bedre krisehåndtering

En av de større fordelene som videospill kan bringe er en økt evne til å håndtere kriser. Dette er spesielt knyttet til «real time strategy» spill som Starcraft. Starcraft er veldig populært i Sør-Korea. I Starcraft er det mye som skjer hele tiden, du må beskytte basen din, lage soldater som kommer med sine egne styrker og svakheter og du må finne ressurser. Det viser seg at å håndtere angrep fra en motstander i et spill tvinger deg til å vurdere prioriteringene dine og handle raskt, noe som kan være uvurderlig under en ekte krisesituasjon.

Bare husk å strekke ut kroppen og ta pauser i ny og ne når du spiller.