Derfor har betting på eSport blitt så populært

De som har fulgt med bare litt i det siste har nok fått med seg at esport har vokst seg utrolig stort. Og det er kanskje ikke så rart når man tenker over den symbolske verdien i dette. eSport er nemlig noe av det som virkelig har tatt dataspill fra noe som ungdommer har drevet med, og kanskje til og med har blitt sett litt ned på, til en helt industri der det ikke bare er spillerne selv som ser verdien i det, men også mange andre. Dette har blant annet bidratt til at eSport har blitt noe som mange spiller på, på akkurat samme måte som ved idrett, som for eksempel fotball eller hestesport. I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hvorfor det er så mange som synes dette er så interessant.

Når man ser på interessen for eSport og ikke minst betting på eSport i det hele tatt, er det spennende å se på hva det egentlig er som driver denne interessen. Her kan man enkelt se på hvorfor dette med odds er noe som opptar folk, på et mer generelt plan, så la oss starte der.

Hvorfor er det å spille på odds så populært?

Det å spille på odds er noe som mange er interessert i, og hvis vi skal se nærmere på noen av hovedgrunnene bak dette, kan vi enkelt stille opp en lite over noen av de mest avgjørende faktorene:

  • Det bidrar til mer spenning i hverdagen
  • Det er en måte mange liker å få et avbrekk fra hverdag og rutiner på
  • Det er en måte å føle at man deltar i den sporten man spiller på
  • Det er en måte å fordype seg i den sporten man er interessert i

Når man ser på betting på både hestesport, fotball og eSport, er det helt tydelig at det er de samme faktorene som går igjen – bare med ulik motivasjon fordi de forskjellige idrettene er så forskjellige. Det å spille på eSport er derfor noe som ikke bare handler om muligheten til å potensielt vinne penger på de store turneringene som spilles, men også på det å føle at man på en eller annen måte kan få lov til å ta del i det.

En personlig investering i eSport

De som liker å spille på eSport i stedet for på vanlig sport, er blant annet de som er mest interessert i dataspill selv, og som vil se på disse turneringene uansett hva. Det er nemlig en god måte å føle seg mer involvert på når man ikke selv spiller på dette nivået og det er mange som er personlig investert i utfallet – fordi man har klare favoritter når det kommer til de forskjellige lagene og hvem man ønsker at skal vinne når det kommer til dette.

Det å spille på eSport handler derfor like mye om en interesse for spillene som det er for å potensielt kunne vinne noe, og det er dette sin gir de mest givende resultatene når man er spiller.