Om-oss

På denne nettsiden vil du finne artikler som handler om e-sport, videospill, PC-spill, turneringer og mye mer. Les mer og del gjerne med vennene dine, eller kontakt oss om du har spørsmål.

Hva er egentlig e-sport?

E-sport står for «Electronic sports». Hovedsakelig består e-sport av organiserte videospillturneringer og konkurranser, som oftest mellom profesjonelle spillere, enten individuelt eller på lag. Det er mange kategorier av spill og kategorier innad disse spillene igjen. I 2020 så hadde Counter Strike: Global Offensive nesten 15 millioner amerikanske dollar i pengepriser. Det har vært en ekstremt stor pågang i nyere tid hvor videospill har blitt mer og mer populært. Mange spill blir i dag utviklet med e-sport i tankene. Blant de største kategoriene og spillene finner vi titler som: Fortnite i Battle royale-sjangeren, Hearthstone i kortspill-sjangeren, League of Legends i MOBA (multiplayer online battle arena)-sjangeren og mange flere.

Esport begynte så vidt det var på 70-tallet, men fødselen av det globale nettverket av turneringer og millioner av pengepriser, kom ikke i gang før etter år 2000. Mesteparten av e-sportens popularitet kommer fra Kina og Sør-Korea, men vesten bygger en stadig større og større industri for e-sport med profesjonelle lag, treningshus, store turneringer og ligaer. Likhetene mellom konvensjonell sport og e-sport vokser mer og mer ettersom industrien også vokser. I disse dager har e-sport nesten 450 millioner seere årlig, og over 950 millioner amerikanske dollar i årlige inntekter. Det er veldig trygt å si at e-sport har kommet for å bli med en årlig vekst på rundt 10 %, så bli med på fenomenet du også.