Sjakk har tatt av de siste årene. Spesielt i Norge med Magnus Carlsen på toppen. Det kan spilles på mange nivåer så alle kan prøve seg. Mange ender bare med å se på sjakk, men du kan faktisk spille det på nett hvor enn du er.

Hvordan kommer jeg i gang med sjakk?

Sjakk kan være noe komplisert så man burde lese seg opp på reglene. Det er ikke alltid at man kan spille mot noen fysisk, men du kan spille sjakk gjennom egne programmer, nettsteder og apper. Med andre ord trenger du bar en kompatibel enhet og internett. Dette er en god måte å komme i gang på og prøve seg fram. Man kan spille med rangeringer så du kan jobbe deg oppover og det er faktisk sider som de på toppen spiller på som Magnus Carlsen.

Du kan til og med drive med betting på sjakk

Om du er engasjert i sjakk så kan du faktisk spille med odds på VM i sjakk. Med andre ord kan du spille med odds på partiene mellom Magnus Carlsen og Ian Nepomniachtchi 16. desember 2021. Det vil også være Norway Chess 2021 18. september hvor du kan satse på Magnus Carlsen, Ian Nepomniachtchi, Alireza Firouzja og Sergey Karjakin.

Hvilke fordeler får man av å spille sjakk?

Man kan få mye mer ut av sjakk enn bare underholdning. Får sjakk har blitt påvist at kan hjelpe deg på mange områder. Derfor er det noe som man gjerne bør starte med allerede som barn. Her er noen områder som sjakk kan hjelpe deg på:

  • IQ: Det har vist seg at sjakk faktisk kan gjøre deg flinkere til å løse problemer og samtidig øke din IQ.
  • Bedre leseferdigheter: I en studie fra 1991 som het The Effect of Chess on Reading Scores av Dr. Stuart Margulies, så ble det påvist at sjakkspilling kan føre til bedre leseferdigheter.
  • Bedre konsentrasjon: Dette er noe mer intuitivt at sjakk vil hjelpe med. For når man spiller sjakk så må man sitte ned og konsentrere seg uten at det skjer noe samtidig. Dette er noe de fleste mangler i den teknologiske verden.
  • Bedre taleferdigheter: Ved at hjernen får en bedre evne til å knytte ting sammen gjennom forskjellig sjakktrekk er dette noe som kan gi hjernen ellers bedre evne til å håndtere og handle etter informasjon.
  • Øke kreativitet: Sjakk kan bidra til å øke din kreativitet fordi du må tenke ut trekk underveis og får deg da til å tenke nytt.
  • Bedre hukommelse: Siden du må huske forskjellig trekk og hva din motstander gjør, vil du forbedre din hukommelse.
  • Holder hjernen ung: Kognitive øvelser bidrar til at hjernen ikke blir like svekket med tiden. Dette betyr at du faktisk kan motvirke for eksempel Alzheimers.

Konklusjon

Sjakk er for alle og kan spilles over alt. Du har fått en rekke av fordeler du kan få ut av det i tillegg til at det er mange flere. Det er noe du kan gjøre med hvem som helst og når som helst. Så hvorfor ikke begynne i dag?