Hvorfor er CS:GO en såpass evigvarig e-sport tittel?

Esport har blitt mer og mer som vanlig sport, med store arenaer, pengepriser, lag og team. Likevel så virker ofte esport så uoppnåelig, så hvordan kan du komme deg inn?

Hvordan starte

Hvordan-begynne-i-eSports-1

Det høres kanskje åpenbart ut, men du må først finne deg et spill du liker. Det er viktig at du liker spillet, for hvis ikke vil du hate hver eneste dag du vil komme til å bruke på trening. Det er også ikke nok å bare spille mye. Du må trene. Det vil si, når du har funnet et spill du liker og spiller det mye, så må du hele tiden finne måter å forbedre spillingen din på. Du kan ikke bare skylde på andre, det krever hardt arbeid å være blant de beste uansett hvilken sport du er i, så du må tenke som de beste. Du må også være forberedt på å tilbringe mye tid på spilling, noe som ikke bringer inn veldig mye penger med mindre du er en populær streamer. Det vil alltid være en risk involvert, så tenk gjennom hva du vil veldig hardt før du ofrer for mye til en drøm som ikke nødvendigvis gir noe tilbake.

Et splash

Hvordan-begynne-i-eSports-2

Den enkleste måten å klatre opp esportstigen er å vinne en turnering. Jo større jo bedre, det vil også si at du må delta. Heldigvis er det mange turneringer online, spesielt med pandemien som foregår, så du behøver sjelden å reise. Du kan også gjøre deg kjent via streaming. Hvis du har nok seere er det også en måte å komme seg inn i esport på, mange team er interesserte i suksessrike streamere som kan promotere teamet og delta i turneringer.

Uten å være utøver

Hvordan-begynne-i-eSports-3

Det er mange som deltar i esport uten å være blant de beste. Kommentatorer for eksempel, selv om de har god kjennskap til spillet, er de sjelden blant de aller beste. Du kan starte med youtube hvor du kommenterer over matcher eller lage annet media. Animasjoner, podcast eller annet media kan også være en måte å være del i esport, uten å være utøver. Hvis du har nok penger kan du til og med starte ditt eget team.