De-beste-spillene-som-er-verdt-å-spille-igjen

Det finnes utrolig mange spill som kom ut for mer enn 10 år siden, som fortsatt ikke har sine like i dag.

Warcraft III

Etter en fiasko av en fornyelse, så er det tilhengerne av Warcraft III som holder spillet oppe. Du kan fortsatt spille det i dag med din gamle CD-nøkkel (du må bare registrere den). Spillet er nesten like bra som det – det er riktignok noen nye bugs, men de er relativt få. Alt i alt er Warcraft III fortsatt et kjempebra spill som Blizzard ikke klarte å ødelegge, selv om de prøvde veldig hardt.

The Goonies II

The Goonies II – til Nintendo NES – kom ut i 1987 og er et plattformspill med den gode gamle vanskelighetsgraden som ville fått spilljournalister i dag til å kalle den «The Dark Soul of Platformers», eller noe like dumt. For de av oss som er gamle nok til å ha spilt denne juvelen så er det nok mange som aldri klarte å fullføre det. 2021 er derfor et godt år for å dra tilbake i tid og fullføre noe ditt yngre jeg ikke klarte. Selv om du har klart å fullføre spillet er musikken like nostalgisk og bra som før, og du kommer til å miste like mange liv nå som da.

The-best-games-worth-playing-again-1

Riven

Riven er oppfølgeren til det sagnomsuste Myst. Det kan være litt problematisk å kjøre spillet på en moderne PC, men de finnes måter å komme seg i mål på. Myst er fortsatt kjempebra, men bildene og grafikken har mistet litt av magien. Riven er fortsatt veldig solid og Robyn Millers musikk er like hjemsøkende som alltid.

Demon’s Souls

From Software sin første tittel, som Dark Soul ikke kunne eksistert uten, har akkurat fått en fabelaktig remake som er veldig tro til originalen, pluss noen forbedringer! Hvis du ikke har tatt deg tiden til å prøve det, er det ingen tid å miste. Det er bedre grafikk, nye hemmeligheter og bedre gjennomføring. Demon’s Souls er vanskelig, men har du vært borti From Softwares andre titler vil dette gå fint.

World of Warcraft

Det var store forventinger til World of Warcraft Vanilla. Muligheten å spille WoW akkurat slik det var da det kom ut har fått mange til å vente i spenning, og nå som det har vært ute en stund kan vi si at det har holdt opp.

Crash Bandicoot 3: Warped

Nå som Crash 4 endelig har kommet ut så er det på tide på å se seg litt tilbake. Både Crash 1 og 2 er gode de også, men Crash 3 har et spesielt sted i mange gameres hjerte. Ikke bare fordi Crash 4 fortsetter rett etter der Crash 3 ender, men også fordi flere er enige om at Crash 3 er det beste av originalene.

Spyro the Dragon

Spyro fikk for litt siden en renovasjon i form av Spyro: Reignited Triology. Spyro the Dragon er den første i serien, og Reignited gjør en kjempegod jobb i å transformere et Playstation 1-spill til dagens grafikk, men mange foretrekker fortsatt originalen. Hvem har ikke brukt flere timer enn de har lyst til å innrømme på å sanke juveler og sprute ild i Gnasty Gnorcs rumpe, og Spyro har litt forskjellig fysikk i spillene, akkurat nok til at den som har brukt mye tid på originalen kanskje ikke klarer å spille en annen versjon.

Pokémon

Nå som Nintendo akkurat har lovet at Diamond and Pearl skal få en remake, så er tiden inne til å forberede seg! Dra en kjapp tur til Sinnoh, lær deg hvor dine favoritter er, så du er klar når de nye versjonene kommer. Alle versjonene av Pokémon er inkludert her. Det gode gamle Pokémon Blue er et spill mange drar tilbake til, bare for å kunne slå Elite 4 en gang til med Pokémon man aldri har brukt før.

Age of Empires II

Age of Empires II fikk en ny ekspansjon i 2021, hvor nye sivilisasjoner er klare til dyst. Det er bare noen år siden Age of Empires II fikk en online kompatibel versjon som man kan spille på nye PC-er, og det er verdt det. Om du ikke har lyst til å spille online, så er det mange oppdrag å dra ut på i single player. Du kan til å med lære historie i dette spillet – godt nok til en femmer på ungdomskolen i hvert fall!