Dette er gamblingen som passer for deg som liker Esport

Det å drive med esport er noe mange har begynt med. Men det er ikke bare slik at tusenvis av spillere har flokket til denne aktiviteten. Det er nemlig noe som har vært populært i årevis, men bare nylig fått den oppmerksomheten som mange vil argumentere for at de fortjener. Det er også i høy grad derfor det kan se ut som at det er mange nye spillere, mens det egentlig bare er mange spillere – som det alltid har vært. Men det er noen grunner som gjør at det plutselig har blitt så populært, og det er akkurat det vi skal se nærmere på i denne artikkelen.

Spill som en del av hverdagen

Det er mange som liker å spille spill på nett. Og for de som ikke kan relatere til interessen for esport, kan det være nyttig å bruke et eksempel som mange voksne kan forstå. Det å spille casino spill på en plattform som for eksempel folkeriket er nemlig noe som mange setter pris på, og man kan på mange måter sammenligne esport med dette – på tross av de mange klare forskjellene også. Her er noen av dem:

  • Det kan gi følelsen av fellesskap og tilhørighet
  • Det er hyggelig tidsfordriv
  • Du kan spille enten gratis eller konkurrere om å vinne penger
  • Du kan spille live eller på din egen tidsplan

Selv om disse to disiplinene ikke kan sammenlignes helt, er det noen likheter som gjør at det kanskje er lettere å forstå hvorfor det har blitt så populært.

Stor popularitet på kort tid

Det å drive med esport har blitt mer og mer populært, og det har dukket opp en helt ny kategori av kjendiser – nemlig eport-stjerner. Dette kan være litt vanskelig å forstå hvis man ser på spill som noe nerder driver med, men hvis den økte populariteten har fått oss alle til å forstå er det at esport handler om mye mer enn bare spill. Her er noen av grunnene til at det er så viktig:

  • Man kan gjøre det til en karriere, noe som har gjort at det har fått mer respekt og høyere status.
  • Det er en viktig sosial arena for unge, der man ikke bare spiller sammen, men man snakker også sammen. Dette betyr at det bidrar til bedre mental helse for unge menn spesielt, og dette er noe som ikke bær undervurderes.
  • Det er mulig å virkelig tjene penger på det. Dette er noe av grunnen til at det ble så mainstream – at folk forstod at man kunne tjene penger på det, og at det derfor måtte handle om ferdigheter og ikke bare tilfeldigheter, noe som er helt riktig. Det handler om å være skikkelig god til å spille.

Det er utrolig mange som har vært interessert i esport, men det er ikke før nå at mange virkelig har begynt å forstå verdien av dette spillet som noe som ikke bare er en fritidsaktivitet på gutterommet. Det er spill som bidrar positivt til mental helse fordi de har et sted å snakke om, og gir samtidig unge muligheten til å både vinne og tjene penger på noe de elsker.