Hvorfor er CS:GO en såpass evigvarig e-sport tittel?

Det er vanskelig å prate om e-sport uten å nevne Counter Strike, nå Counter Strike: Global Offensive (CS:GO). Det hele startet som en modifikasjon fra skiftet mellom 1990-tallet og 2000-tallet. Som vokste seg så populær at den ble hevet opp og utviklet til et eget spill. Dette ble så i tur videreutviklet til nå CS:OG

Grunnprinsippene har alltid vært sterke, selv med oppgraderinger i grafikk og utvidelse inn i store e-sport sirkler har formelen med solid Gameplay i bunn aldri endret seg. Det har alltid vært et solid lag-spill, som er lett å lære – men vanskelig å mestre.

Fremveksten av e-sports scenen er som nevnt hva som virkelig fikk utvikleren Valve til å satse på CS:GO, mens spillet i tur hjalp veksten av popularitet. Både for elektronisk sport, samt også esports betting der en finner CS:GO som blant de mest populære. Både å spille på, se på, og tippe på. I dag er betting markedet generelt veldig stort og denne aktiviteten er ganske populær blant nettsportsutøvere.

Gratis å starte med

Ok, aller først så var ikke CS:GO gratis å spille, men det har blitt et «free to play»-spill noe som selvsagt har hjulpet på populariteten. Da dette lar folk gå tilbake til tiden da det var en spill modifikasjon og en kun trengte å laste ned, installere og spille.

Støtte fra utvikler

CS:GO ble ikke bare lansert og glemt. Spillutvikleren Valve har fortsatt å støtte opp om produktet siden lanseringen med for eksempel nye skinns – figurens utseende i spillet, kart og andre nye påfunn. Disse oppdateringene går gjerne hånd i hånd med esport og blir ofte først sett på større konkurranser og arrangementer.

Ivrig spiller og fan – community

CS:GO, og før dette bare CS, nøt og nyter ikke bare sin store popularitet ved at spillmekanikkene i seg er såpass gode. Det som også har skilt spillet ut lenge er det nettbaserte community – samfunnet – rundt spillet. Både ved å ha en god e-sport side, men vel så viktig spillere som bare har det gøy og også fans som har egne sider på nettet der de diskuterer og følger med på toppen av spillerne sine kamper så er det et levende miljø omkring CS:GO som er likt f.eks. fotballen i hverdagen. Dette spillet, og spillerne, lever rett og slett i en annen sfære av popularitet.

En etablert tittel med solid historie og fremtid

Til sist, skal vi virkelig se på hva som har gjort at CS:GO holder seg blant toppen av eSport så er det bare å se bakover. Dette spillet var blant de ledende siden fremveksten av digitale former for idrett. Allerede tilbake i form av CS så ble spillet spilt på tusener av Lan-parties, og gradvis dukket amatør ligaer opp over internett. Det var altså allerede et populært spill som ble oppdatert i form av CS:GO og støttet til å bli en spydspiss for den fremvoksende, profesjonelle, e-sport scenen av Valve.

Dette hadde ikke vært mulig uten at spillet, og modifikasjonen, som dette bygde på rett og slet tilbød spillerne en så god opplevelse. En opplevelse som og er artig å følge med på da det som nevnt er lett å forstå seg på, lett å lære, og virkelig vanskelig å mestre. Der de flinkeste spillerne virkelig kan briljere med sine iboende evner til å analysere kart, våpen, og taktikk for å vinne frem som et lag. CS:GO har alltid vært kjent som et spill der det er mulig å utfolde seg.

CS:GO – en global offensiv for e-sport

Alt i alt. Det er lett å se hvordan Counter Strike: Global Offensive, CS:GO, bygde seg opp et rykte. Et rykte som var velfortjent og ledet spillet selv inn i en spissposisjon med den fremvoksende e-sport sjangeren. I dag er det mange konkurrenter til tronen, men det er få som har vært der så lenge, og vist seg så sterke som CS:GO. Vi forventer å se dem blant toppen i lang tid fremover også.